Külföld

„Soros terroristákat fizet”

Milo Yiannopoulos: Magyarország és Lengyelország megvédi, más európai országok viszont mintha szándékosan megpróbálnák lerombolni a nyugati kultúrát

A jobboldal egyik legmegosztóbb személyisége és nagy hatású megmondóembere, a görög–brit származású Milo Yiannopoulos tartott előadást Budapesten a XXI. Század Intézet szervezésében. Ha az egyszerre zsidó, katolikus és nyíltan homoszexuális Yiannopoulos megjelenik valahol az Egyesült Államokban, halálos fenyegetéseket kap és erőszakos tüntetésekkel fogadják.

Milo Yiannopoulos 20180528
Múltja miatt Németország vakká vált az elnyomás veszélyeire Yiannopoulos szerint  (Fotó: Hegedüs Róbert)

–  Szívesen konfrontálódik liberálisokkal, feministákkal, olyanokkal, akik nagyon radikális, és az önétől eltérő véleményt vallanak. Van még lehetőség párbeszédre?

–  Nincs. A világ, ami a fejükben van, végleg elszakadt a valóságtól. Csak úgy billenthetjük ki őket, ha sokkolunk, ha nevetségessé tesszük őket. Fanatikusokat nem lehet meggyőzni. Nem érdeklik őket a tények, az észérvek – ha érdekelnék őket, nem lennének például feministák ugyebár. És nem is viselkednének úgy ahogy, az extrém, irracionális hisztériájukkal. Ezek az emberek nem érveléssel, hanem pszicholó­giai sérülésekkel, előítéletekkel és hasonlókkal jutottak el a mostani álláspontjukig. Nem lehet racionalitással legyőzni olyasmit, amit irracionalitás teremtett. Szóval, az egyetlen helyes stratégia az irracionális válasz: provokálni, nevetségessé tenni őket. A provokáció hatására megmutatják, milyenek valójában. Amikor beszédet tartottam volna Kaliforniában, a Berkeley Egyetemen, felgyújtották a várost. Szóval, ezért provokálok, nem azért, mert szórakoztató. Persze gyakran elég szórakoztató is.

–  Gyakran vádolják a magyar kormányt azzal, hogy nem tiszteli az európai értékeket…

–  Hála Istennek! Ez bók!

–  Ilyenkor persze „uniós értékekre” gondolnak, nem?

–  Ezek az úgynevezett európai értékek értelmetlen közhelyek, amelyek luxemburgi, brüsszeli bizottsági döntésekből születettek, és semmi közük az emberekhez. Szándékosan ilyenek, hogy minél rugalmasabban lehessen őket értelmezni. Így működik a bürokrácia. Mint mondjuk a Twitter felhasználási feltételei, direkt homályosra fogalmazták, hogy aztán a cég önkényesen használja fel az ideoló­giai ellenfeleivel szemben. Így működik Európa, és minden bürokrácia. Magyarország ezt nagyon jól tudja. Az önkényesen érvényesített és nagyon összetett szabályokkal uralkodnak felettünk a gazdag és befolyásos emberek.

–  Ha valódi európai értékekről és a nyugati kultúráról, életmódról beszélünk, Európa melyik felében tesznek többet érte?

–  Természetesen itt. Magyarország és Lengyelország az a két ország, amelyik egyáltalán tesz érte. Más európai országok pedig mintha szándékosan dolgoznának a nyugati kultúra lerombolásán. Németországot annyira maga alá temeti a múltja, és – érthető módon – annyi nemzeti bűntudattól szenved, hogy teljesen vakká vált bármilyen másfajta diktatúra, elnyomás veszélyeire. Németország láthatóan nem érti, hogy bármi is lehet annyira borzalmas, mint a nácizmus. Pedig lehet! A radikális iszlám vagy a kommunizmus lehet olyan rossz, mint a nácizmus. Magyarország történelmét ismerve, vagy itt, a Terror Házában járva ez nyilvánvalóvá válik. Ugyanonnan fakadnak, az emberek irányításának vágyából. A bürokraták, az agresszorok kicsinyes szabályokkal csinálják ezt. Mint az EU vagy a feministák. A bátrabb emberek pedig karddal. Mint mondjuk a muszlimok.

–  Hogyan lehet ezzel szembe­- szállni?

–  Minden generációnak emlékeztetnie kell magát arra, hogy van az életnek ennél felvilágosultabb módja, hagyni az embereket boldogulni, biztosítani a szólásszabadságot, ahelyett hogy az életük minden aspektusát szabályozni akarnánk. Ez jobb, így boldogabbak, szabadabbak lehetünk. Az sem véletlen, hogy az autoriter rendszerek ellenségesek a kereszténységgel szemben, hiszen egy alternatív hatalmi centrumot jelent. Ha az ember morális iránytűjét Isten állítja be, akkor nem állíthatja be az állam.

–  Az előadásában azt mondta, a magyarok nem tudják, George Soros mennyire veszélyes valójában. Mire gondolt?

–  George Soros alighanem Magyarország leghírhedtebb és legbefolyásosabb exportcikke, az elmúlt néhány generációból legalábbis mindenképp. A befolyását különösen az erős országokban gyakorolja, mint az Egyesült Államok. Magyarországon nem finanszíroz hazai terroristákat, de az Egyesült Államokban igen. Maszkos, antifa huligánokból álló bandákat fizet, akik antifasisztának nevezik magukat, pedig ők a valódi fasiszták. Felgyújtják a várost, súlyosan bántalmaznak embereket, káoszt okoznak, illetve kiűzik a libertariánus, konzervatív nézeteket a közterekről. Ez terrorizmus, amit a Nyílt Társadalom Alapítványok, Soros fizet. Ez a jelenség egészen rémisztő módon az amerikai egyetemek mindennapjainak része lett. A magyarok tudják, hogy ő rossz, de azt nem, hogy mennyire.


Elítélték Tommy Robinsont

Gyorsított eljárásban tizenhárom hónap börtönbüntetést kapott Tommy Robinson közismert brit jobboldali, bevándorlásellenes aktivista és újságíró. Robinson élő videót közvetített a leeds-i bíróság elől, amikor a bandákba szerveződött, nemi erőszakot elkövető muszlimok tárgyalása folyt. Robinson és családja számtalan halálos fenyegetést kapott már, ha bevonul a börtönbe, közvetlen életveszélybe kerül, több muszlim banda jelezte, meg fogja ölni a börtönben. Szombaton több ezren tüntettek Robinson bebörtönzése ellen, az eseményen a függetlenségpárti UKIP elnöke, Gerard Batten is részt vett, valamint egyre többen tiltakoznak a közösségi médiában is, a #FreeTommy szlogennel. Robinsont „a béke megsértéséért” és uszításért ítélték el, a bíróság szerint tevékenységével veszélyeztette a folyamatban lévő pert. (ŐM)


Farage: Juncker őrült!

Ha az uniós döntéshozók nem hallgatják meg a magyar, lengyel, cseh vagy éppen olasz kormányok és választók hangját, akkor az Európai Unió a darabjaira eshet szét – mondta a Heteknek Nigel Farage brit euroszkeptikus politikus, a UKIP volt elnöke. Farage szerint „Orbán Viktor és az új olasz kormány még nagyobb rémálma az Európai Unió­nak”, mint ő maga, hiszen előbbiek nem távozni akarnak a közösségből, hanem átalakítani azt a saját elképzeléseik szerint. A brit politikus kevés esélyt lát arra, hogy az uniót érdemben megreformálják, mivel az Európai Bizottság mai vezetőit, így Jean-Claude Juncker elnököt is „vallási őrülteknek” tartja, akik Isten helyett az európai projektet imádják. Valószínűnek tartja, hogy az EU vezetői párbeszéd helyett inkább szankcionálni fogják a renitensnek tartott tagországokat. (ŐM)