Külföld

Soros emberét mentegeti Németország

Varsó tiltakozik

A varsói külügyi tárca szerint jogosulatlanul kapott német vízumot Ludmila Kozlovska Lengyelországból kiutasított ukrán jogvédő aktivista, a varsói és brüsszeli székhelyű Nyílt Párbeszéd Alapítvány igazgatója, aki így részt vehetett a berlini Bundestagban egy, a lengyel és a magyar jogállamiság helyzetének szentelt meghallgatáson – számolt be tegnap az MTI, a lengyel sajtóra hivatkozva.

Varsó szerint „kétségtelen, hogy a Nyílt Párbeszéd Alapítvány pénzügyi forrásai átláthatatlanok”. A Bundestagban tartott meghallgatást három német képviselő szervezte: Frank Schwabe, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) képviselője, Andreas Nick, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa, valamint Gyde Jensen, a Szabaddemokrata Párt (FDP) képviselője.A meghallgatásra Magyarországról Vig Dávidot, a Magyar Helsinki Bizottság rendészeti programjának vezetőjét hívták meg. A Helsinki Bizottság magyar és lengyel részlegei s a Nyílt Párbeszéd Alapítvány mellett a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet is képviseltette magát.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom