Külföld

Rohamrendőr fosztogatott a Champs-Élysées-n

A szombati példátlan pusztítás sajátos tanulsága, hogy a rendőrség egyszerre kegyetlen, hiperagresszív, és képtelen fenntartani a rendet +VIDEÓ

Példátlan jelenetek játszódtak le szombaton Párizsban, a Champs-Élysées-n. Miután a sárgamellényesek és a közéjük keveredő szélsőbaloldali anarchisták és fekete ruhás bűnözők szétverték, kirabolták és felgyújtották a leghíresebb párizsi luxuséttermet, több üzletet kifosztottak, gyújtogattak, szétverték és kirabolták a Paris Saint-Germain fociklub mintaboltját is -írja az Origo.

Francia tüntetés lead
ZAKARIA ABDELKAFI / AFP

Éppen a rablást filmezte egy újságíró, amikor észrevette, hogy a feldúlt üzletből kijön egy kommandós, kezében két, frissen lopott PSG-mezzel. Azaz, a rend fenntartására esküdött rendőr fosztogatott. Lefilmezte, de a kommandós egyik társának ez nem tetszett, és gumibottal összeverte az újságírót.

A felvételen hallatszik az összevert újságíró kiáltása is, és az, hogy követeli, adja meg a gumibottal verekedő rendőr az azonosító számát. Vagyis, feltehetően anélkül volt kint az utcán. Természetesen nem adta meg.

A rendőrszakszervezet természetesen mindent tagad. Szerintük azért vette magához és tette el a két PSG-mezt a rohamrendőr, mert azt korábban valaki ellopta az üzletből, és mint bizonyíték helyezte biztonságba. Gondosan összehajtogatva, a saját hátizsákjába. Egy drágább PSG-mez 120-150 euróba kerül.


Objektum doboz