Külföld

Megvan a többség a szlovén baloldalnak

Ötpárti megegyezés

Megszületett pénteken a megállapodás Szlovéniában egy kisebbségi kormány létrehozásáról, amelyről a parlament jövő pénteken szavaz – közölte a helyi sajtó.

A parlamentbe jutott öt baloldali párt, a június 3-i választásokon a második Marjan Sarec Listája (LMS), a szociáldemokraták (SD), Miro Cerar ügyvivő kormányfő Modern Közép Pártja (SMC), Alenka Bratusek volt miniszterelnök pártja (Stranka AB), a nyugdíjaspárt (DeSUS), valamint külső támogatóként a szélsőbaloldali Baloldal (Levica) párt hivatalosan is aláírta az együttműködésről szóló megállapodást. A Baloldal támogatja Marjan Sarec miniszterelnöki és a szociáldemokraták elnökének, Dejan Zidannak a házelnöki jelölését is. Sarec kijelentette: elhárult minden akadály a kormányalakítás elől, a 90 fős parlamentben a baloldal 52 szavazattal rendelkezik.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom