Külföld

"Még soha nem voltak olyan jók Magyarország kapcsolatai Kínával, mint napjainkban"

Senhszi tartományba látogatott Kövér László

Kínai hivatalos látogatásán a 37,5 millió lakosú Senhszi (Shaanxi) tartomány székhelyére, Hszian városába látogatott Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

A tartomány Népi Gyűlésének alelnökével, Li Csün-csuval (Li Junzhu) folytatott megbeszélésén Kövér László úgy fogalmazott: még soha nem voltak olyan jók Magyarország kapcsolatai Kínával, mint napjainkban. A barátság ugyan régi keletű, de a gazdasági fejlődés mindkét országban meghozta az intenzív együttműködés korszakát, amelyet jól mutat, hogy Magyarország Kína kapuja Közép-Európába, térségünkben Magyarországon fektetik be a legtöbb kínai tőkét, mintegy 4 milliárd dollár értékben, és több mint tízezer embernek ad munkát hazánkban kínai vállalat. 

kövér
Kínai látogatását a magyar házelnök Sanghajban, majd Hongkongban és Makaón folytatja.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom