Külföld

Leváltaná az RMDSZ az oktatási minisztert

Döntési hibasorozat

Valentin Popa oktatási miniszter leváltását követeli az RMDSZ a kormánykoalíciótól. Erről pénteken beszélt Kelemen Hunor pártelnök, aki nehezményezte, hogy az elmúlt hetekben Popa anélkül hozott a magyar oktatásra vonatkozó döntéseket, hogy konzultált volna az RMDSZ-szel vagy a kisebbségi oktatásért felelős államtitkárral, s ő szorgalmaztatta a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) és a helyi Petru Maior Egyetem egyesítését.

A párt székelyudvarhelyi szervezete időközben azért tiltakozott, mert a helyi iskola rajzolt Nagy-Magyarországért büntet, a Besszarábiát is magába foglaló Nagy-Románia-szimbólumokat viszont szó nélkül hagyja. A pártnak a családra vonatkozó, október 6–7-re kiírt népszavazás kapcsán nem volt érdemi mondanivalója, mindenkit arra buzdított, hogy szavazzon lelkiismerete szerint.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom