Külföld

Elfoglalta Jemen egyik fontos kikötőjét a Szaúd-Arábia vezette koalíció

Francia részvétel

Több napig tartó harcok után behatoltak a jemeni Hodeida repülőterére szombaton a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi katonai szövetség erői – közölte a koalíció.

A légikikötő feletti ellenőrzés jelentős siker lehet abban a harcban, amelynek révén el akarják foglalni az ország legnagyobb – az Irán által támogatott síita húszi lázadók által védett – kikötőjét, amelyen keresztül érkezik Jemenbe az élelmiszer-behozatal 70 százaléka, illetve a humanitárius és olajszállítmányok java része. Eközben a Le Figaro című francia lap közölte, hogy a francia különleges erők is jelen vannak Jemenben a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi katonai szövetség csapataival. A francia védelmi minisztérium nem kommentálta az értesülést, ugyanakkor még pénteken beszámolt arról, tanulmányozzák a lehetőségét annak, hogy aknakutató műveleteket végezzenek majd Hodeida környékén. Akkor a minisztérium azt hangoztatta, Párizs nem folytat műveleteket Hodeida környékén.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom