Külföld

„Együtt dübörgünk az Egyesült Államokkal”

Hungary Helps

Az Egyesült Államok a Hungary Helps program tapasztalatai nyomán, a magyar féllel együttműködve fog 60–100 millió dollárt fordítani a keresztények védelmére a Közel-Keleten – mondta el a Hetek hetilapnak egy interjúban Azbej Tristan, az Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár.

Kicsit úgy érezzük magunkat, mint a viccben, amikor a kisegér és az elefánt együtt megy át a hídon, és az egér megjegyzi, hogy mennyire dübörgünk – fogalmazott az államtitkár. A Hungary Helps program jelenleg hat közel-keleti és afrikai országban nyújt segítséget, de tervezik újabb országok bevonását, és az államtitkár azt is elárulta: a Hungary Helps akár V4 Helps programmá is bővülhet, és Magyarország célja az, hogy az üldözött keresztények megsegítése az európai uniós politika részévé váljon.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom