Külföld

Egy nemzetközi felmérés szerint Koszovóban 240-260 ezer illegális fegyver van

A fegyvereket önként, következmények nélkül lehet bejegyeztetni a következő fél év során

Koszovóban hozzávetőleg 240-260 ezer illegális lőfegyver van egy nemzetközi felmérés szerint - közölte a koszovói belügyminisztérium, amely hétfőtől lehetővé tette a törvénytelenül birtokolt fegyverek legalizálását az országban.

A fegyvereket önként, következmények nélkül lehet bejegyeztetni a következő fél év során. A belügyminisztérium arra szólította fel a koszovói állampolgárokat, hogy éljenek a lehetőséggel, és ezzel javíthatnak az országuk nemzetközi megítélésén is, ugyanis az illegálisan birtokolt lőfegyverek száma jelenleg jóval meghaladja a törvényesen bejegyzett fegyverek számát.

A Balkánon több százezer illegális fegyver maradt magánkézben a délszláv háborúk után. 

A NATO vezette koszovói nemzetközi erő, a KFOR 2013-ban közölt adatai szerint a koszovói lakosság mintegy 500 ezer puskát, 500 ezer pisztolyt, valamint több százezer kézigránátot és más robbanóeszközt birtokol.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom