Külföld

Bojkottfelhívás Bécs ellen

Az ilyen akciók nem többek, mint a baloldali pártok kétségbeesésének megnyilvánulásai – nyilatkozta lapunknak Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt főtitkára

Visszautasította az Osztrák Szabadságpárt az ellene irányuló bojkottfelhívást, amelyet mások mellett egy George Soros által támogatott szervezet vezetője jegyez.

Heinz-Christian Strache és Sebastian Kurz 20171230
Heinz-Christian Strache FPÖ-s alkancellár és Sebastian Kurz néppárti kancellár (Fotó: Reuters - Leonhard Foeger)

Az új osztrák néppárti–szabadságpárti (ÖVP–FPÖ) koalíció bojkottjára szólítottak fel egy nyílt levélben, amely a francia Le Monde hasábjain jelent meg. A szerzők arra szólítják fel az európai kormányokat, hogy ne fogadják Sebastian Kurz kormányának hat „szélsőjobboldali” miniszterét, valamint bojkottálják az EU osztrák soros elnökségét 2018 második felében. A levél aláírói közt megtalálható Bernard Kouchner volt francia külügyminiszter, valamint az EGAM európai antirasszista mozgalom vezetője, Benjamin Abtan is. Kouchner 2007-től 2010-ig, a jobbközép Nicolas Sarkozy elnöksége alatt vezette a francia diplomáciát, 2010-ben pedig a Jerusalem Post a világ 15. legbefolyásosabb zsidó személyiségeként tartotta számon. Az EGAM, a honlapja szerint, uniós és francia testületektől, valamint a George Soros-féle Nyílt Társadalomért Alapítványoktól is kapott vagy kap támogatásokat. Az aláírók közt megtalálható még Kim Campbell volt kanadai kormányfő, valamint a Deutsche Welle által „veterán nácivadásznak” nevezett Beate és Serge Klarsfeld is.

A bojkottfelhívás az osztrák szociáldemokraták által „megrendelt” uniós szankciókat idézi, amelyeket 2000-ben vezettek be az akkori ÖVP–FPÖ kormánnyal szemben, s az aláírók is szocialista és baloldali táborból kerülnek ki főként, Beate Klarsfeldnek pedig korábban Stasi-kapcsolatai is voltak – idézte az Österreich napilap Harald Vilimskyt, az FPÖ főtitkárát.

Vilimsky lapunk megkeresésére úgy fogalmazott, a baloldal „metaszinten” próbál fellépni a jobbközép pártok és kormányok ellen, a szocialista és zöldpártok választásról választásra komoly veszteségeket könyvelhetnek el, és próbálnak hatalmon maradni. Mint mondta, a politikai inga jobbra leng ki, az ilyen akciók pedig nem többek, mint a baloldali pártok kétségbeesésének megnyilvánulásai.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom