Külföld

Bizalmat kapott Andrej Babis kormánya

Kong a vészharang

Egész napos, éles, rendkívül indulatos, helyenként nagyon személyeskedő és durva vitát követően csütörtökre virradóra sor került a bizalmi szavazásra a prágai parlamentben Andrej Babis kormányáról, amelyet pártja, az ANO és a szociáldemokrata CSSD alkot – számolt be az MTI.

A 200 tagú alsóházban a szavazáskor az ülésteremben jelen lévő 196 képviselő közül a kormányprogramot 105 képviselő támogatta, 91 pedig ellene szavazott. A kormánypártok mellett a Cseh- és Morvaország Kommunista Pártja (KSCM) képviselői mondtak igent a kormányra, míg a Polgári Demokratikus Párt (ODS), a Cseh Kalózpárt, a bevándorlásellenes Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) mozgalom, a Kereszténydemokrata Unió-Csehszlovák Néppárt (KDU-CSL), a jobboldali TOP 09 párt, valamint a Polgármesterek és Függetlenek (STAN) párt képviselői ellene voksoltak. A jobboldali ellenzék szerint Csehországban véget ért az „első köztársaság” amiatt, hogy a KSCM is támogatja a kabinetet, sőt sérül a demokrácia.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom