Külföld

Bevándorláspárti nyomásgyakorlás

Egészen elképesztően viselkedett az uniós miniszterek ülésén Frans Timmermans – mondta Varga Judit államtitkár

Folytatódik a brüsszeli bevándorláspárti erők nyomásgyakorlása Magyarországra – mondta lapunknak Varga Judit, a Miniszterelnökség uniós kapcsolatokért felelős államtitkára az uniós ügyekkel foglalkozó tárcavezetők keddi brüsszeli üléséről. Hangsúlyozta, a májusi EP-választásig már nem szabadna fontos döntéseket hozni.

Varga Judit 20190221
Varga Judit: Nem tettek le hazánk megbüntetéséről egyes uniós politikusok (Fotó: Ficsor Márton)

–  Az Általános Ügyek Tanácsának (ÁÜT) ülésén a hazánkkal és Lengyelországgal szembeni jogállamisági eljárások jelenlegi állása is napirendre került. Mik a tapasztalatai?

–  Folytatódott a parlamentben megkezdett bevándorláspárti kampány, most sem tettek le róla, hogy Magyarországot megbüntessék a migrációs politikája miatt. Jeleztük a Tanácsban, hogy a felfokozott kampányt félre kellene tenni, hiszen egyrészt majd az európai választók eldöntik a májusi EP-választáson, hogy akarják-e a brüsszeli bürokraták által szorgalmazott bevándorláspolitikát, másrészt pedig az eljárásnak eleve tisztességesnek és pártatlannak kellene lennie. Egyértelműen látszik, hogy közeledik az EP-választás, nő a nyomás a román soros elnökségen is, hogy lépjenek előre az eljárással. Nincsenek könnyű helyzetben.

–  Felszólalt Frans Timmermans is, az Európai Bizottság első alelnöke. Jelenleg nem ez a testület jár el az eljárásban. Milyen szerepet töltött be a holland politikus?

–  Timmermans egészen elképesztő módon viselkedett. Felhívtuk rá a figyelmet, hogy ő mindeközben a Soros-lista vezetője is, aki nemrég Budapesten is járt, az MSZP kongresszusán volt díszvendég. Ezzel lényegében jóváhagyta a baloldal és az antiszemita, zsidózó Jobbik összeborulását. Arra is emlékeztettünk, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég levélben javasolta Jean-Claude Juncker bizottsági elnöknek, hogy a kampány idejére küldje fizetés nélküli szabadságra Timmermanst, hiszen láthatóan képtelen megkülönbözteti a két szerepét, és nyíltan kampányol Magyarország ellen.

–  Hol tart az eljárás?

–  A következő ÁÜT-ülés márciusban lesz, a román soros elnökség kezében van a karmesteri pálca. Arra számítunk, hogy a nyomás fokozódik, és a brüsszeli bevándorláspárti bürokrácia nem fogja hagyni, hogy a májusi választás előtt ne büntessék meg Magyarországot. Azon dolgozunk, hogy ebben a ciklusban már ne szülessenek nagy döntések, hiszen láthatóan nincs esély józan vitára.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom