Külföld

Amerikai migránslobbi Sorostól

Befolyásos aktivista csoportok akadályozzák a hatóságokat és támogatják az illegális bevándorlókat az Államokban

Olyan telefonos applikációt finanszíroz George Soros, amelynek célja segíteni az illegális bevándorlókat az Egyesült Államokban, hogy el tudják kerülni a szövetségi bevándorlási hatóságokat – számolt be a Fox Business a Judicial Watch amerikai konzervatív jogvédő szervezetre hivatkozva.

amerikai–mexikói határ 20180505
Hétköznapok az amerikai–mexikói határon. Soros segítené az illegális migránsokat (Fotó: Reuters - Jose Luis Gonzalez)

A Notifica nevű applikáció mögött álló csoport a United We Dream (Együtt Álmodunk) több mint négyszázezer taggal rendelkezik országszerte, céljuk a „rasszizmus és idegengyűlölet elleni harc” – idézi fel a The Blaze hírportál. Fő tevékenységük az illegális bevándorlók támogatása. A Judicial Watch vizsgálata alapján a United We Dream mögött a National Immigration Law Center (Nemzeti Bevándorlási Jogi Központ – NILC) áll, amelynek célja a bevándorlók „teljes integrációja az amerikai társadalomba”. A NILC az amerikai államtól is kap jelentős mennyiségű pénzt, azonban elsősorban a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) támogatja a Judicial Watch szerint, ahogyan a United We Dreanet is. „A Soros-csoportok radikális programot hirdetnek, nyitott határt akarnak Mexikóval és küzdenek a bevándorlás korlátozása, ellenőrzése ellen, valamint faji ellentéteket szítanak az olyan erőszakos, anti-kapitalista fekete szeperatista szervezetek pénzelésével, mint a Black Lives Matter” – mutattak rá.

Chris Farrell, a Judicial Watch kutatási igazgatója a Fox Businessnek nyilatkozva felháborítónak nevezte a Notificát. Az applikációval automatikus vészjelző üzenetek készíthetőek elő, amivel egyszerűen, egy kattintással lehet figyelmeztetni barátokat, családtagokat, vagy éppen az ügyvédjüket a bevándorlásiakkal való lehetséges találkozás elkerülésére. A tavaly kifejlesztett applikáció ma már nyilvánosan elérhető.

A Laredo Morning Times szerint több hasonló kezdeményezés is van a letartóztatástól menekülő illegális bevándorlók segítésére. A Donald Trump elnök szigorú migrációs politikájával dacoló, úgynevezett menedékvárosok, valamint több befolyásos aktivista csoport is támogatja a bevándorlókat.