Külföld

Ambiciózus a bolgár elnökség

Jók Szófia kilátásai

A bolgár európai uniós elnökség kezdete alkalmából Szófiába látogatott Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, aki a tegnapi ünnepségen azt mondta, Bulgáriának sikerült kézzelfoghatóan közelebb hoznia gazdaságát az eurózóna országaihoz, de van még tennivalója ezzel kapcsolatban.

A bizottság elnöke dicsérte Bulgária stabil államháztartását, és hozzátette, fontos hogy bármely tagország, amely teljesíteni tudja az euró bevezetésének feltételeit, az csatlakozhasson is a zónához. „Nem azt mondom, hogy Bulgária lesz automatikusan az eurózóna következő tagországa, de jó irányban halad” – mondta Juncker. Ekaterina Zaharieva bolgár külügyminiszter újságíróknak úgy nyilatkozott: országa a soros EU-elnökséget egyebek között arra szeretné felhasználni, hogy javítson az unió és Törökország viszonyán, de „anélkül, hogy véka alá rejtenék a problémákat”. Fontosnak nevezte, hogy fennmaradjon az EU és Törökország megállapodása az Európát érő migránsáradat feltartóztatásáról. „Úgy gondoljuk, hogy Törökország sok területen partnere Európának” – mondta.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom