Külföld

A megállapodás elutasításával leállhat a Brexit-folyamat

Aggódik a brit külügyminiszter

A brit külügyminiszter szerint ha a londoni alsóház elutasítja a brit uniós tagság megszűnésének feltételrendszeréről kidolgozott megállapodást, az egész Brexit-folyamat leállhat.

Jeremy Hunt a BBC brit közszolgálati rádió pénteki hírmagazinjának nyilatkozva azt mondta, az egyezmény elutasítása végső soron elvezethet oda, hogy nem lesz semmiféle Brexit, ez pedig szerinte hihetetlen kárt okozna a nép és a politika közötti bizalmi viszonyban, emellett Nagy-Britannia külföldi megítélésének sem tenne jót, ha nem tudná teljesíteni saját döntését a kilépésről. A brit alsóház várhatóan kedden szavaz a Brexit-megállapodásról. Hollandiának a SEO gazdaságkutató intézet számításai szerint 2030-ig legalább 34 milliárd euró (11 ezer milliárd forint) kárt okozna az Egyesült Királyság rendezetlen európai uniós kiválása, ami lakosonként évente mintegy 164 eurót (52 ezer forintot) jelent.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom