Külföld

A francia jobboldali vezető összeesküvés-elméletei

Vádak Sarkozy és Macron ellen

Péntek este botrányos videofelvétel került nyilvánosságra Lau­rent Wauquiezről, a jobbközép Köztársaságiak elnökéről, aki a lyoni menedzserképző főiskolán adott elő diákoknak.

A politikus a hallgatóknak a – felvétel szerint – azt mondta, hogy a volt államfő, Nicolas Sarkozy időnként ellenőrizte, lehallgatta a kormányülésen részt vevők mobiltelefonjait. Ezt Sarkozy stábja cáfolta, Wauquiez pedig később elnézést kért. Emellett a pártelnök állította, hogy a korrupciós botrányba keveredett Francois Fillon jobboldali elnökjelölt elleni karaktergyilkosság mögött Emma­nuel Macron jelenlegi elnök áll. Az időzítés egyébként ügyes, Macron népszerűsége egy hónap alatt hat pontot esett vissza, jelenleg 44 százalékos egy friss felmérés szerint.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom