Külföld

Oroszország újabb rakéta- és dróntámadásokat hajtott végre

Az odesszai régióban található kikötői infrastruktúrát célzó támadások mellett a rivnei régióban egy energialétesítményt is támadás ért – közölte az ukrán energetikai vállalat

Oroszország öt rakétát és 20 drónt indított Ukrajna ellen az éjszaka folyamán, amelyek közül az ukrán légierő 14 drónt sikeresen lelőtt – közölte az ukrán légierő szerdán.

Oroszország újabb rakéta- és dróntámadásokat hajtott végre
Oroszország újabb rakéta- és dróntámadásokat hajtott végre (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/@vvgladkov/Telegram/Handout

A rivnei kormányzó, Olekszandr Koval elmondása szerint a támadások következtében ideiglenes áramkimaradások léptek fel, ám személyi sérülés nem történt.
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mindeközben ígéretet tett arra, hogy újjáépítik a Kijevben súlyosan megrongálódott gyermekkórházat, amelyet a héten ért rakétatalálat.

Már mintegy 100 millió hrivnyát (mintegy 893 millió forint) különítettek el a kórház támogatására, és még további 300 millió hrivnyát (2,7 milliárd forint) terveznek ráfordítani a jövőben.

A hétfői rakétacsapások során több mint 40 ember vesztette életét és több mint 100-an megsérültek. A gyermekkórház elleni támadás nemzetközi felháborodást váltott ki, az ENSZ Biztonsági Tanácsa is elítélte a történteket.

Moszkva az ukrán válaszreakciót PR-trükknek nevezte, és egy célt tévesztett ukrán rakétát okolt a kórház megrongálódásáért.
A NATO közben további légvédelmi rendszereket ígért Ukrajnának.

Kapcsolódó írásaink