Külföld

Tovább erősödik az India és Oroszország közötti barátság

A miniszterelnök hétfőn érkezett kétnapos látogatásra Oroszországba

„Köszönöm Putyin elnök úrnak, hogy ma este vendégül látott Novo-Ogarjovóban” – írta hétfőn Modi oroszul az X (korábbi nevén Twitter) üzenetküldő platformon Vlagyimir Putyin elnök Moszkva melletti rezidenciájáról – adta hírül az Oroszhirek.hu.

Tovább erősödik az India és Oroszország közötti barátság
Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja Narendra Modi indiai miniszterelnököt egy informális találkozóra a Moszkva melletti Novo-Ogarjovo állami rezidencián 2024. július 8-án
Fotó: AFP/Pool/Sergei Bobylyov

„Várom a holnapi megbeszéléseket, amelyek kétségtelenül hozzájárulnak majd az India és Oroszország közötti barátság további erősítéséhez” – írta Modi – olvasható az Oroszhirek.hu oldalán.

A miniszterelnök hétfőn érkezett kétnapos látogatásra Oroszországba. Este Putyin és Modi Novo-Ogarjovóban találkozott informális keretek között. A két ország küldöttségei közötti hivatalos megbeszéléseket keddre tervezik. Várhatóan a gazdasági napirendre – az energiaszektorban, a kereskedelemben, valamint a műtrágyagyártásban és -ellátásban való együttműködésre – összpontosítanak majd.

Randhir Jaiswal indiai külügyminisztériumi szóvivő szerint Modi kedden az indiai diaszpóra képviselőivel is találkozik, és ellátogat a Roszatom orosz állami atomenergetikai vállalat kiállítási pavilonjába.

Kapcsolódó írásaink