Külföld

A németek többsége Orbán Viktor álláspontját vallja

A németek csaknem nyolcvan százaléka szerint megbukott a kormányuk, és már ellenzik a tömeges bevándorlást

Az Insa közvélemény-kutatással foglalkozó cég felmérése szerint a megkérdezettek 74 százaléka szerint a szociáldemokrata–zöld–liberális német kormány nem tesz elegendő intézkedést a bevándorlás ellen, míg a választók mindössze 17 százaléka elégedett Olaf Scholz kancellár és csapata munkájával – írta meg a Bild cikke alapján a Mandiner.

A németek többsége Orbán Viktor álláspontját vallja
Német rendőrök a lengyel határ közelében illegális migránsokat vesznek őrizetbe (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/DPA/Patrick Pleul

A megkérdezettek 72 százaléka szerint helyes, hogy az EU külső határain kívül is lefolytatják a menekültügyi eljárásokat, míg csak 16 százalék szerint helytelen az intézkedés – jelenleg az EU-ban csak Magyarország áll ki határozottan emellett, írta meg a Magyar Nemzet.

A felmérésből kiderül: a németek nem csak az illegális bevándorlást utasítják el, hanem a bevándorlás minden formáját visszaszorítanák. A felmérés szerint a megkérdezettek 69 százaléka szeretne inkább kevesebb bevándorlást Németországba, és csak 11 százalék szeretne többet. További 14 százalékot nem érdekel a téma, hat százalék pedig nem volt hajlandó válaszolni.

Az eredmények azt mutatják, hogy nagy a szakadék aközött, amit a németek akarnak, és amit a kormánytól kapnak. Az országot kormányzó hármas koalíció olyan programot épített ki, amely a migránsoknak járó juttatásokat bővíti, gyorsított állampolgárságot biztosít több millió újonnan érkezettnek, lazítja a bevándorlási szabályokat, és tervezi a bevándorlás fokozását egy sor nem uniós országból – tudjuk meg.

A szövetségi kormány a külföldiek által elkövetett bűncselekmények robbanásszerű növekedéséért is felelős: 2023-ban a bűncselekmények mögött 41 százalékban migránsok álltak, ezek közül tízből hat erőszakos bűncselekmény volt. A migránsok 2023-ban 48,8 milliárd euróba kerültek Németországnak – majdnem annyiba, mint a teljes német hadsereg, a Bundeswehr, hívják föl a figyelmet.

Kapcsolódó írásaink