Külföld

A spanyol VOX is csatlakozik Orbánék pártcsaládjához

Santiago Abascal: Történelmi alkalom ez európaiak milliói számára

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, valamint Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke és Andrej Babis volt cseh kormányfő a napokban létrehozták a Patrióták Európáért nevű új, jobboldali pártcsaládot – írta meg a Mandiner.hu.

A spanyol VOX is csatlakozik Orbánék pártcsaládjához
Santiago Abascal pártelnök azt hangsúlyozta: továbbra is azon dolgozik, hogy egy nagy csoportot hozzon létre, amely szembeszáll Brüsszel és a szocialisták nézeteivel
Fotó: AFP/Thomas Coex

Az EP-választás utáni újrarendeződés még nem zárult le teljesen, erre majd a jövő héten kerülhet sor.

Addig is már bejelentette a csatlakozását a portugál jobboldali Chega párt, most pedig a spanyol VOX jelentette be, hogy ők is belépnek a pártcsaládba.

Santiago Abascal pártelnök azt hangsúlyozta: továbbra is azon dolgozik, hogy egy nagy csoportot hozzon létre, ami szembeszáll Brüsszel és a szocialisták nézeteivel. A Vox szerint történelmi alkalom ez európaiak milliói számára.

Ezzel ötre növekedett a pártcsaládban részt vevő pártok száma. Létszámban már kiadnak egy megalakítható csoportot az Európai Parlamentben, de még további két pártra lesz szükség más országokból – a következő napok hozhatnak még új híreket ezzel kapcsolatban.

Kapcsolódó írásaink