Külföld

Újabb terrortámadást akartak végrehajtani iszlamisták Oroszországban

A szovjet-mahacskalai járási bíróság két hónapra letartóztatott három férfit terrortámadás előkészülete miatt. Erről a TASZSZ-nek a dagesztáni legfelsőbb bíróság számolt be.

Újabb terrortámadást akartak végrehajtani iszlamisták Oroszországban
Az orosz FSZB biztonsági szolgálat emberei terrorellenes műveletet hajtanak végre Dagesztánban (képünk illusztráció)
Fotó: Anadolu via AFP/National Antiterrorism Committee

A gyanú szerint a három 1980-ban, 1990-ben és 1995-ben született férfi Dagesztánban robbantásokat, gyújtogatásokat és más cselekményeket készült elkövetni, hogy megfélemlítse a lakosságot és jelentős anyagi kárt okozzon, nem törődve azzal, hány ember életét veszélyeztetik. A szándékuk az volt, hogy az akcióval destabilizálják a dagesztáni és az Orosz Föderáció kapcsolatát, belső rendjét.

„A fenti célok elérése érdekében, mint a nyomozati anyagokból kitűnik, Magomedov M. A., Magomedov H. M., Magomedov Z. G. legkésőbb június 23-án lőfegyvereket és egyéb fegyvereket szerzett be, és azokat a továbbiakban a lakóhelyükön, a Szjergokala körzet Szjergokala falujában és Mahacskalában tárolták. Emellett a vádlottak a nyomozás szerint készítettek egy rögtönzött repeszes robbanószerkezetet, amelyet terrorcselekmény elkövetéséhez terveztek felhasználni” – tette hozzá a sajtószolgálat.

Kapcsolódó írásaink

Rendőrök és civilek haltak meg Dagesztánban

ĀVasárnap este a dagesztáni Derbentben fegyveres támadás ért egy ortodox templomot és egy zsinagógát, Mahacskalában pedig egy ortodox templomot és egy közlekedésirendőr-posztot