Külföld

Manila és Peking megállapodott

Kína és a Fülöp-szigetek közötti bizalom újjáépítése a cél

A két ország közötti bizalom helyreállításáról és kapcsolataik újjáépítéséről egyezett meg kedden Kína és a Fülöp-szigetek abban a reményben, hogy az eddigieknél hatékonyabb megoldást találnak a dél-kínai-tengeri területek hovatartozásáról szóló viták rendezésére – jelentette be a Fülöp-szigetek külügyminisztériuma a keddi manilai kétoldalú találkozót követően.

Manila és Peking megállapodott
A július 2-i már a kilencedik magas szintű külügyi találkozó volt a felek között, és a minisztérium közlése szerint előrelépést tettek a tengeri konfliktusok megoldására teendő intézkedések terén
Fotó: AFP/Philippine Department Of Foreign Affairs /Handout

A július 2-i már a kilencedik magas szintű külügyi találkozó volt a felek között, és a minisztérium közlése szerint előrelépést tettek a tengeri konfliktusok megoldására teendő intézkedések terén.

Továbbra is vannak azonban fontos nézeteltérések, amelyek nem oldódtak meg – közölte a minisztérium. Mindkét fél megerősítette, hogy elkötelezett a feszültség csökkentése mellett, és egyetértettek abban, hogy folytatják a megbeszéléseket egy kölcsönösen elfogadható megoldás érdekében – tették hozzá.

Kapcsolódó írásaink