Külföld

Ukrán képviselő: más országok adófizetőinek költségén élünk

Minden energetikai és gazdasági döntésük ellentmond a piacgazdaság összes törvényének

Az ukrán gazdaság lehetőségei már kimerültek és tönkrementek, az ország nem a saját költségén, hanem csak a Nyugat segítségének köszönhetően él, mindez újabb belső zavargásokhoz vezethet Ukrajnában – közölte Jevhen Sevcsenko, a Verhovna Rada (ukrán parlament) képviselője, amelyről az Oroszhirek.hu is írt.

Ukrán képviselő: más országok adófizetőinek költségén élünk
Képünk illusztráció
Fotó: NurPhoto via AFP/NurPhoto/Anastasiia Smolienko

„Az ukrán gazdaság lehetőségei kimerültek és megsemmisültek. Az ország már régen nem termel pénzt. Más országok adófizetőinek költségén élünk” – írta Telegram-csatornáján.

Sevcsenko szerint Ukrajna gazdasági potenciálja az Oroszországgal való fegyveres konfliktus, valamint az ukrán biztonsági erők fellépése miatt semmisült meg.

„A gazdaság szempontjából egy zárt országgá váltunk, mind belsőleg, mind külsőleg. Valószínűleg egy új Majdan vár ránk. Még kíméletlenebb és még pusztítóbb. És ennek kiváltó oka a gazdasági stabilitás teljes összeomlása lesz. Még mindig a Nyugat segítségéből élünk” – mondta a Rada képviselője.

Sevcsenko ugyanakkor bírálta az ukránoknak szóló felhívásokat, hogy három-négyezer dollárért vásároljanak drága energetikai berendezéseket az ország áramellátási problémái miatt. Korábban Szvjatoszlav Pavljuk, az Ukrajna energiahatékony városai egyesület igazgatója hasonló ajánlást tett minden családnak. „És mi lesz azokkal, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy háromezer dollárért vásároljanak berendezéseket?” – tűnődött a képviselő.

„Az összes energetikai és gazdasági döntésük ellentmond a piacgazdaság összes törvényének. Bár ők ezt nem így nevezik. A magas tarifák nincsenek arányban az országunk lakosságának nagy részének jövedelmével. Ezért próbálnak valami újjal előállni. Kreatív, de még mindig ideiglenes. (…) Amíg a globalista kinevezettek befolyása alatt élünk, addig nem a közgazdaságtan, hanem a vadon erdejének törvényei fognak működni. És az erdőben csak egy törvény van. Aki előbb megesz, az marad életben” – folytatta.

Kapcsolódó írásaink