Külföld

Itt a váratlan leleplezés, nem Magyarország a legnagyobb akadálya Ukrajna támogatásának

Lebuktak a németek és az osztrákok is – ez változtathat Magyarország megítélésén

A francia portálnak adott interjúban Mateusz Morawiecki megerősítette, nem biztos a helyük Giorgia Meloniék frakciójában, és azt is elárulta, nem Magyarország a legnagyobb akadálya Ukrajna támogatásának – írta meg a Mandiner.

Itt a váratlan leleplezés, nem Magyarország a legnagyobb akadálya Ukrajna támogatásának
Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök
Fotó: AFP/Hans Lucas/Union Européenne

Mateusz Morawiecki nem zárta ki, hogy pártja, a Jog és Igazságosság (PiS) kilép az Európai Konzervatívok és Reformerek frakcióból, és csatlakozik Orbán Viktorék patrióta csoportjához – írja a Le Figaro.

A volt lengyel miniszterelnök megerősítette, hogy elsősorban az olaszokkal nem tud megállapodni az EP-ben betöltendő szerepekről. Az interjúban a franciák arról is kérdezték, hogyan dolgozna együtt az Ukrajna támogatását – az újságíró szerint – akadályozó magyar kormányfővel.

„A kérdések 95 százalékában egyezett a véleményünk. Bár Ukrajnát illetően valóban nem, valahányszor nézeteltérésünk volt Orbán Viktorral, mindig meg tudtuk oldani. Soha nem akadályozta meg azokat az intézkedéseket, amelyek anyagilag fontosak voltak Ukrajnának” – jelentette ki Morawiecki, aki úgy látja, valójában a Németország, Ausztria, Belgium és Olaszország oldaláról tapasztalható blokkolás jelentette a nehézséget.

Kapcsolódó írásaink

Titkos együttműködés

ĀAz USA titkos alternatívát kínált Ukrajnának a NATO-val szemben, hogy becsapja Oroszországot