Külföld

Íme a kijózanító beismerés Bidentől

„Nem volt egy nagyszerű este”

Joe Biden hivatalban lévő amerikai elnök a New York-i Hamptonsban a választási kampányát támogató nagy adományozókkal tartott találkozóján elmondta, hogy megérti a demokraták aggodalmát a Donald Trumppal folytatott vita eredménye miatt, és az eseményt úgy jellemezte, hogy „nem a legjobb este” volt számára. Erről a Bloomberg hírügynökség számolt be forrásokra hivatkozva – írta meg a lenta.ru.

Íme a kijózanító beismerés Bidentől
Joe Biden elnök a CNN elnökjelölti vitáján a CNN stúdiójában 2024. június 27-én a Georgia állambeli Atlantában
Fotó: Getty Images via AFP/Justin Sullivan

„Megértem az aggodalmakat a vitával kapcsolatban. Mindent megértek. Nem volt a legjobb estém” – ilyen mondattal jellemezte Biden a vita eredményeit az Egyesült Államok Demokrata Pártjának 150 adományozója előtt, akik részt vettek az eseményen. Elmondása szerint nem indulna elnökjelöltként, „ha nem hinné, hogy győzni tud”.

Korábban ismertté vált, hogy Biden családja pozitívan reagált a politikus döntésére, hogy továbbra is részt vesz az elnökválasztáson. Az amerikai vezető legközelebbi hozzátartozói támogatták őt, és arra kérték, hogy folytassa a választási kampányt.

Donald Trump és Joe Biden vitájára június 27-én került sor a CNN demokratabarát tévécsatornán. A nézők és a szakértők értékelése szerint kudarc lett a hivatalban lévő államfő számára. Megjegyezték, hogy a politikus bizonytalanul tartotta magát és zavarodottnak tűnt. Ezt követően vita kezdődött Biden esetleges leváltásáról egy másik jelöltre.

Kapcsolódó írásaink