Külföld

Fico visszatér

A támadás miatt lesznek még folyamatosan mozgásszervi problémái

Robert Fitzo szlovák miniszterelnök hamarosan visszatérhet a munkába a közelmúltban elkövetett merénylet után. Ezt Robert Kaliniak, az ország védelmi minisztere jelentette be, szavait a pravda.sk idézi – írta meg a lenta.ru.

Fico visszatér
Robert Fico legutóbb a betegágyából jelentkezett
Fotó: AFP/Slovak Government

„Nem mondhatjuk, hogy minden teljesen a terv szerint alakult, de azt mondhatom, hogy a helyzet már annyira javult, hogy a miniszterelnök aktívan részt vett a héten lezajlott megbeszéléseken” – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy Fico közeledik ahhoz az állapothoz, amely lehetővé teszi számára, hogy teljes mértékben átvegye a miniszterelnöki feladatokat.

Ficónak a támadás után lesznek még folyamatosan mozgásszervi problémái, de a politikus hamarosan megjelenik a nyilvánosság előtt – jegyezte meg Kaliniak.

Május 15-én Szlovákia miniszterelnöke túlélt egy merényletet. Fico szerint az őt megtámadó Juraj Cintula író „csupán annak a leküzdhetetlen méretékű gonoszságnak és politikai gyűlöletnek a nagykövete volt, amelyet a politikailag sikertelen és kiábrándult ellenzék termelt ki Szlovákiában”.


Kapcsolódó írásaink