Külföld

A Kreml reagált Zelenszkij tárgyalási készségről szóló szavaira

„Moszkva kész minden párbeszédre”

Moszkva készen áll minden kommunikációra és párbeszédre, de csak akkor, ha az segít az Oroszország által kitűzött célok elérésében. Így válaszolt újságírók kérdésére Zelenszkij szavaira a tárgyalási készségről Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin orosz elnök sajtótitkára, szavait a TASZSZ idézi, amelyről a Lenta.ru is írt.

A Kreml reagált Zelenszkij tárgyalási készségről szóló szavaira
Volodimir Zelenszkij és Vlagyimir Putyin
Fotó: AFP/Mandel Ngan, AFP/Sputnik/Mihail Metzel

Korábban arról számoltak be, hogy Zelenszkij készségét fejezte ki a béketárgyalásokra Oroszországgal közvetítők részvételével és a Kijevvel való megegyezéssel a javaslatra.

„Putyin elnök többször is kijelentette, hogy az Orosz Föderáció nyitott minden kommunikációra, minden párbeszédre a kitűzött célok elérése érdekében. Az elnök fenntartja ezt a nyitottságot” – válaszolt a Kreml szóvivője újságírói kérdésre Zelenszkij kezdeményezésével kapcsolatban.

Ugyanakkor Vlagyimir Dzsabarov, a Föderációs Tanács nemzetközi ügyekkel foglalkozó bizottságának elnökhelyettese azt mondta, hogy Zelenszkij szavai a tárgyalási hajlandóságáról a helyzet reménytelenségének köszönhetőek.

Korábban Peszkov azt mondta, hogy a Moszkva és Kijev közötti tárgyalások új fordulójának figyelembe kell vennie a jelenlegi geopolitikai körülményeket – különösen a négy új orosz régiót.

Kapcsolódó írásaink