Külföld

Szirszkij miatt kórházba került Szodol és Galuskin

Elvileg „betegszabadságra” mentek

Az Ukrán Fegyveres Erők Egyesített Erőinek volt parancsnokát, Jurij Szodolt és a Harkivi Különítmény volt parancsnokát, Jurij Galuskint Olekszandr Szirszkij főparancsnok utasítására egy dnyipropetrovszki kórházban helyezték el, hogy „betegszabadság” ürügyével elbocsássák őket – mondta Marjana Bezuglaya, a Verhovna Rada képviselője, írta az eadaily.com.

Szirszkij miatt kórházba került Szodol és Galuskin
Olekszandr Szirszkij
Fotó: AFP/Ukrainian Presidential Press Service/Handout

„Körkörös tábornoki kezességvállalás: információim szerint az egészségügyi erők parancsnoka, Kazmircsuk tábornok Szirszkij engedélyével Szodol és Galuskin tábornokoknak [utóbbi Szodol beoszottja és barátja, aki nem készítette fel a Harkivi területet az Orosz Fegyveres Erők offenzívájára] egy szobát rendezett be a dnyiperi katonai kórházban, hogy egészségügyi okokból gyorsan kiírja őket [»betegszabadságra«]” – írta Bezuglaya a Telegram csatornáján.

Mint ismeretes, az AFU egyesített erőinek parancsnoka, Jurij Szodol tábornok az orosz hadsereg Toretszknél történt áttörése idején részegen tartózkodott Odesszában. Ezt a Verhovna Rada parlamenti képviselője, Marjana Bezuglaya jelentette ki.

„Információim szerint a dzserzsinszki elhibázott áttörés idején a keleti front vezetője, Szodol tábornok az odesszai Felhők étteremben részeg volt” – írta beszámolójában a közösségi hálózaton Bezuglaya, idézi a „Strana.ua” kiadása.

Mint ahogy már arról beszámoltunk, a kijevi rezsim vezetője, Volodimir Zelenszkij úgy döntött, hogy leváltja az AFU egyesített erőinek parancsnokát, s Jurij Szodol altábornagy helyére Andrej Gnatov dandártábornokot nevezi ki.

Kapcsolódó írásaink