Külföld

Kreml: Oroszország soha nem avatkozott bele az amerikai választásokba, és a jövőben sem fog

Az amerikai elnökválasztást november 5-én tartják

Oroszország az Egyesült Államokban zajló választási folyamatokat az ország belügyének tekinti, és nem fog értékelést adni a választási vitákhoz. Moszkva soha nem avatkozott be választási kampányokba, és most sem fog – húzta alá Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, számol be az Oroszhirek.hu.

Kreml: Oroszország soha nem avatkozott bele az amerikai választásokba, és a jövőben sem fog
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője beszédében kijelentette, hogy Oroszoroszág soha nem avatkozott bele választási kampányokba és most sem áll szándékukban ezt tenni
Fotó: AFP/Pool/Anton Vaganov

„Ez az Egyesült Államok belügye, ez az Egyesült Államok választási kampánya” – mondta a szóvivő a korábban lezajlott vitákat kommentálva.

„Egyáltalán nem áll szándékunkban értékelést adni ezekhez a vitákhoz.”

„Soha nem avatkoztunk bele választási kampányokba” – húzta alá Peszkov. „Most sem áll szándékunkban ezt tenni.”

A Kreml szóvivője rámutatott, hogy „magában az Egyesült Államokban is többször voltak vizsgálatok, sokan vádolták ott Oroszországot”. Washington azonban „a maga részéről arra a következtetésre jutott, hogy nem történt beavatkozás”.

Az amerikai elnökválasztást november 5-én tartják. Trump már most elegendő küldött szavazatát szerezte meg ahhoz, hogy a republikánusok jelöltjeként indulhasson. Eközben a Demokrata Párt egyes képviselői elkezdtek tárgyalni arról a lehetőségről, hogy Joe Biden helyett más jelöltet indítsanak a korábban lezajlott vita során elszenvedett kudarcai közepette.

Kapcsolódó írásaink