Külföld

Az amerikai drónokkal szembeni fellépés kidolgozására kapott utasítást az orosz vezérkar

Megnőtt a pilóta nélküli amerikai légi járművek repüléseinek intenzitása a Fekete-tenger felett

Arra utasította az orosz vezérkart Andrej Belouszov védelmi miniszter, hogy tegyen javaslatokat azonnali válaszintézkedésekre a Fekete-tenger feletti amerikai „provokációkra” – közölte pénteken az orosz katonai tárca.

Az amerikai drónokkal szembeni fellépés kidolgozására kapott utasítást az orosz vezérkar
Megnőtt a pilóta nélküli amerikai légi járművek repüléseinek intenzitása a Fekete-tenger felett (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Dominique Faget

Közleményében a minisztérium rámutatott, hogy megnőtt a pilóta nélküli amerikai légi járművek repüléseinek intenzitása a Fekete-tenger vizei felett.

„Ez arról tanúskodik, hogy az Egyesült Államok és a NATO-országok egyre nagyobb mértékben részesei az ukrajnai konfliktusnak a kijevi rezsim oldalán. Az ilyen repülések megsokszorozzák a légtérben az orosz légi- és űrerők repülőgépeivel való incidensek valószínűségét, ami növeli a katonai szövetség és az Oroszországi Föderáció közötti közvetlen konfrontáció kockázatát” – közölte az orosz védelmi tárca, amely szerint mindezért „a NATO-országok viselik a felelősséget”.

Tambovban péntek hajnalban egy ukrán drón tüzet okozott egy olajtárolóban. A helyi hatóságok szerint a lángokat lokalizálták, személyi sérülés nem történt. Az orosz védelmi tárca közölte, hogy péntekre virradóra 25 pilóta nélküli repülőszerkezetet lőtt le a légierő Brjanszk, Voronyezs, Kurszk, Rosztov és Szmolenszk megye felett.

Kapcsolódó írásaink