Külföld

Idegenrendészet orosz módra: már tízezer migránst küldtek a frontra

Az orosz nyomozó bizottság elnöke szerint aki orosz állampolgár akar lenni, az nem bújhat ki az új hazája szolgálata alól

Az orosz nyomozó bizottság elnöke, Alekszandr Basztrikin szerint több mint 30 000 olyan migránst regisztráltak katonai szolgálatra az országban, akik korábban orosz útlevelet kaptak, és közülük tízezret a különleges katonai műveleti övezetbe küldtek – jelentette a Lenta.

Idegenrendészet orosz módra: már tízezer migránst küldtek a frontra
Migránsok papírjait ellenőrzi egy rendőr Moszkvában
Fotó: AFP/Andrey Smirnov

Basztrikin egyúttal arra szólította fel a külföldieket, hogy az orosz állampolgárság megszerzésével egyidejűleg regisztráltassák magukat a katonai nyilvántartásba.

– Az emberek azt kérdezik tőlünk: miért van rájuk ott szükségünk? Elvtársak, hogy árkokat ássanak és erődítményeket építsenek! Ehhez igazán jó, dolgos kezekre van szükség. Szóval, ők most csatlakoznak a hátsó egységeink soraihoz – jelentette ki.

A portál felidézte: Basztrikin korábban azt javasolta, hogy fosszák meg a migránsokat az állampolgárságuktól, ha megtagadják a szolgálatot.

– Ha valaki orosz állampolgárként nem hajlandó teljesíteni katonai kötelességét, akkor döntést kell hozni arról, hogy az ilyen személyt megfosztják az állampolgárságától – fogalmazott.

Kapcsolódó írásaink