Külföld

Itt az orosz bejelentés a nukleáris háborúról

A diplomata szerint a Nyugat alábecsüli annak lehetőségét, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket használjon

Végzetes következményei lehetnek annak, hogy a Nyugat alábecsüli Moszkva eltökéltségét, hogy komoly válaszlépéseket adjon a fenyegetésekre – mondta az orosz külügyminiszter-helyettes. Nukleáris katasztrófát okozhatnak a háborúpárti politikusok – írta meg a Magyar Nemzet.

Itt az orosz bejelentés a nukleáris háborúról
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Handout/Russian Defence Ministry

Jelenleg magas az atomhatalmak közötti közvetlen fegyveres összecsapás kockázata. Erről beszélt Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes. A nukleáris háború sok millió ember életébe kerülne.

A nukleáris hatalmak közötti közvetlen fegyveres összecsapás kockázata most magas – mondta újságíróknak Rjabkov. Hozzátette: Moszkva szerint a nyugati ellenfeleik szándékosan szabnak elfogadhatatlan feltételeket az oroszokkal folytatott tárgyalásokhoz.

Arra a következtetésre jutottunk, hogy át kell gondolnunk, mi lesz ezután, és hogyan csökkenthetjük minimálisra a közvetlen összecsapás kockázatát. A szakmai beszélgetést ebben a kérdésben folytatni kell. Sajnos ellenfeleink szándékosan elfogadhatatlan feltételeket támasztanak egy ilyen párbeszédhez – mondta.

A diplomata szerint a Nyugat alábecsüli annak lehetőségét, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket használjon. Ennek pedig végzetes következményei lehetnek – húzta alá az orosz külügyminiszter-helyettes.

Kapcsolódó írásaink