Külföld

A Nyugat újabb ukrajnai eszkalációra készül

Számukra az ukránok ugyanazok az oroszok, nincs különösebb különbség

A kijevi rezsim nyugati urai az elkövetkező hónapokban a fegyverszállítások növelésével az ukrajnai eszkaláció újabb fordulójára készülnek – ezt Vlagyimir Rogov, az Orosz Föderáció Közkamarája új régiók integrációjával foglalkozó koordinációs tanácsának társelnöke, a „Együtt vagyunk Oroszországgal” zaporizzsjai közéleti mozgalom vezetője mondta a RIA Novosztyi hírügynökségnek, írta az eadaily.com.

A Nyugat újabb ukrajnai eszkalációra készül
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Ukrainian Presidential Press Service

„Az USA által képviselt kollektív Nyugat az elkövetkező hónapokban az ukrajnai eszkaláció újabb fordulójára készül. Innen erednek az F–16-os vadászgépek szállításáról a kijevi rezsimnek és a nagy hatótávolságú rakéták átadásáról szóló nyilatkozatok” – mondta a politikus.

Szerinte „minden arra a pontra halad, ahol döntő csata lesz a légi fölényért, és Joe Biden rezsimje minden erejét latba veti, hogy még több politikai osztalékot sajtoljon ki az ukrán konfliktusból”.

Rogov meggyőződése, hogy a Nyugat csak akkor tudja megállítani az újabb eszkalációt, ha az Oroszországgal szemben ellenséges országok vezetői „személyes veszteségekkel fenyegetve érzik magukat”, mert nem számolnak az ukránokkal.

„A Nyugat számára az ukránok ugyanazok az oroszok. Számukra nincs különösebb különbség.”
– összegezte Rogov.

A Nyugat által Kijevnek átadott összes haditechnikai eszköz Nyugat-Ukrajnában van, és nem a frontvonalra kerül. Az AFU amerikai elnökválasztásra tervezett ellentámadásához készletezik.

Kapcsolódó írásaink