Külföld

Tengeri ütközetre készül Oroszország

A repülések során légi felderítést is végeztek

Az orosz Északi Flotta fregattja az Atlanti-óceánon helikopteres támogatással gyakorolta a tengeralattjáró-keresést – írta meg a Magyar Nemzet.

Tengeri ütközetre készül Oroszország
A repülési műszak alatt a hajó Ka–27-es helikopterének legénysége menet közben hajtott végre leszállásokat a fregatt helikopter-leszállópályáján (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Handout/US NAVY 6TH FLEET

A fregatt Ka–27pl tengeralattjáró-elhárító helikopterének legénysége az Atlanti-óceánon gyakorolta a tengeralattjárók felkutatásának és követésének taktikai módszereit – fogalmazza meg az Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma jelentésében.

A hajótól több mint 50 kilométeres távolságban a pilóták vizuális, radaros, magnetométeres és hidroakusztikus keresést végeztek tengeralattjárók után.

A repülési műszak alatt a hajó Ka–27-es helikopterének legénysége szintén menet közben hajtott végre leszállásokat a fregatt helikopter-leszállópályáján. Összesen öt leszállást hajtottak végre a hajó fedélzetén.

A pilóták kiképzése tervezett jellegű volt. A repülések során légi felderítést is végeztek, hogy feltárják a légi és felszíni helyzetet a hajóraj útvonalán. A repülésekben a légi csoport személyzete, valamint a repüléseket támogató hajószemélyzet is részt vett – zárul a jelentés.

Kapcsolódó írásaink