Külföld

Hadijelentés: négy frontszakaszon nyomultak előre az orosz erők

Közben három ukrán ellenrohamot is visszavertek a Donyecki régióban

Az orosz összegzés szerint az ukrán hadseregnek több mint 2300 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan a frontvonalon – írta meg az orosz védelmi tárca jelentése alapján az oroszhirek.hu.

Hadijelentés: négy frontszakaszon nyomultak előre az orosz erők
Nyolc amerikai M777-es (képünkön), két M198-as és egy brit FH70-es vontatott tarackot, amerikai HIMARS sorozatvető négy rakétáját, továbbá 79 drónt, valamint két haditechnika- és egy lőszerraktárat, egy harckocsit, hat páncélozott harcjárművet is megsemmisítettek az orosz erők
Fotó: AFP/Aris Messinis

A minisztérium a nap folyamán megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett egyebek mellett két haditechnika- és egy lőszerraktárat, egy harckocsit, hat páncélozott harcjárművet, nyolc amerikai M777-es, két M198-as és egy brit FH70-es vontatott tarackot, amerikai HIMARS sorozatvető négy rakétáját, továbbá 79 drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek ukrán tüzérségi és dróntámadást. Rosztov megye légterében lelőttek egy Ukrajnában felbocsátott léggömböt.

Igor Kirillov altábornagy, az orosz fegyveres erők sugár-, vegyi- és biológiai védelmi csapatainak parancsnoka kedden videón közölt sajtótájékoztatóján azt hangoztatta, hogy a nyugati országok továbbra is szállítanak Ukrajnába „piszkos bomba” előállítására alkalmas radiokémiai anyagokat, amelyeket később „idegen zászló alatt” lehet majd felhasználni. A tábornok szerint a fő szállítási útvonalak Lengyelországon és Románián keresztül vezetnek, a logisztikai és pénzügyi kérdéseket pedig Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője személyesen felügyeli.

Kapcsolódó írásaink