Külföld

A média felfedte, hogyan készítik fel Bident a Trumppal való vitára

Biden környezete úgy véli, Trump „önmaga fegyelmezettebb változata” lesz ezen a vitán

„Joe Biden amerikai elnök kilencven percig gyakorolja a lábon állást az ellenfelével, Donald Trumppal folytatott vitára készülve” – jelentette Selina Wang, az ABC vezető fehér házi tudósítója forrásokra hivatkozva, amiről a ria.ru is írt.

A média felfedte, hogyan készítik fel Bident a Trumppal való vitára
Nemsokára találkozik az első tévés párbajon Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt-aspiráns, volt amerikai elnök és Joe Biden regnáló amerikai elnök
Fotó: AFP/Timothy A. Clary, Andrew Caballero-Reynolds

Biden a Camp Davidben lévő vidéki rezidenciáján „húzta meg magát” egy csapat közeli tanácsadóval – mondta. Az elnök környezetéből származó forrás Wangnak elmondta, hogy a Fehér Ház vezetőjének felkészülése a vitára két fő részből áll.

Az első szakasz az anyagok és a szükséges információk tanulmányozásával, a beszédtémák kidolgozásával foglalkozik.

„A vita előkészítésének második része. Ennek (a téziseknek – a szerk.) a tényleges megvalósítása lesz ezzel a szimulált vitával, amely egy kilencvenperces hivatalos vitát foglal magában, amely során az elnök végig talpon lesz, szimulálva azt, amit a jövő héten valós időben kell majd tennie” – mondta a tudósító.

Biden környezete úgy véli, Trump „önmaga fegyelmezettebb változata” lesz ezen a vitán, de az elnök „minden lehetséges forgatókönyvre” felkészül – tette hozzá Wang.

Biden és Trump első vitájára június 27-én kerül sor Atlantában. A hivatalban lévő elnök egy hétre eltűnhet a nyilvánosság elől, hogy felkészüljön rájuk, most vidéki rezidenciáján tartózkodik, a Fehér Ház még nem jelentett be eseményeket a következő hétvégére és hétre. Az amerikai elnökválasztást 2024. november 5-én tartják.

Kapcsolódó írásaink