Külföld

Újabb pusztító orosz csapások Ukrajnára

Az energetika mellett egy oktatási intézményt is célba vettek

Az orosz erők különösen Ivano-Frankivszk megyét támadták, ahol egy oktatási intézmény épületei súlyos károkat szenvedtek. Ukrajna déli és nyugati részén pedig az energetikai infrastruktúrát vették célba – közölte a KárpátHír.

Újabb pusztító orosz csapások Ukrajnára
Az orosz hadsereg irányított légibombát dobott a Donyeck megyebeli Selydove városára június 21-én hajnalban. A légi csapásban két ember életét vesztette és hárman megsebesültek
Fotó: AFP/Anadolu/Jose Colon

Az orosz támadások egyik célpontja Ivano-Frankivszk megye egyik jelentős oktatási intézménye volt, ahol több épület megsemmisült. Az intézmény diákjai és dolgozói számára ez komoly csapást jelent, és az újjáépítési munkálatok hosszú hónapokat vehetnek igénybe.

Az orosz erők támadásai kiterjedtek Ukrajna energiainfrastruktúrájára is, különösen Lviv és Zaporizzsja megyékben. Az energiaellátás szempontjából kritikus létesítmények elleni támadások következtében két ember megsérült. Az ukrán hatóságok folyamatosan dolgoznak a károk helyreállításán és az energiaellátás helyreállításán.

A támadások nem korlátozódtak Ivano-Frankivszk megyére. Robbanásokat és támadásokat jelentettek Lutsk és Vinnytsia városokban is, ahol az ukrán légvédelem aktívan reagált. A Lviv megyében található kritikus energiainfrastruktúra elleni támadás különösen jelentős volt, mivel az orosz erők célja az ukrán infrastruktúra gyengítése és a lakosság megfélemlítése volt.

Az ukrán hatóságok és helyi szervezetek azonnali válaszlépéseket tettek a károk felmérésére és a helyreállítási munkálatok megkezdésére. Az ilyen támadások rávilágítanak az orosz–ukrán konfliktus súlyosságára és a nemzetközi közösség támogatásának szükségességére Ukrajna számára.

Kapcsolódó írásaink