Külföld

Franciaország megkongatta a vészharangot az USA Oroszország elleni lépései miatt

„Ez világháborúhoz vezet”

Világháborúhoz vezet, hogy az Egyesült Államok engedélyezte Ukrajnának, hogy csapásokat mérjen Oroszország egész területére – jelentette ki Florian Philippot francia politikus, a Hazafiak párt vezetője az X közösségi portálon, amiről a ria.ru is írt.

Franciaország megkongatta a vészharangot az USA Oroszország elleni lépései miatt
Florian Philippot francia politikus szerint világháborúhoz vezethet az a döntés, hogy az Egyesült Államok engedélyezte Ukrajnának amerikai fegyverek bevetését Oroszország ellen
Fotó: NorthFoto

„Teljes őrület! A háborús sólymok bármire készek, hogy egy harmadik világháborút indítsanak el a békét akaró Trump esetleges visszatérése előtt!” – írta a politikus, kommentálva a Politico hírét az USA Ukrajnával kapcsolatos döntéséről.

Filippo felvetette, hogy a Fehér Ház után Franciaország is engedélyezheti Ukrajnának, hogy fegyverrel csapást mérjen orosz területre bárhol az országban.

Jake Sullivan, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója júniusban azt mondta, hogy az amerikai fegyverek Oroszország elleni bevetésének engedélyezése minden olyan területre vonatkozik, ahol orosz csapatok lépik át az ukrán határt.

Kapcsolódó írásaink