Külföld

„Vágjátok le a fejüket, húzzátok karóra! – adta ki az utasítást az orosz parancsnok

Az Orosz Föderáció egyik egységének képviselői utasították beosztottjaikat, hogy fogják el az ukrán fegyveres erők katonáit és fejezzék le őket

Az Ukrajinszka Pravda birtokába jutott egy lehallgatott beszélgetés hangfelvétele, amelyen egy orosz parancsnok utasítja beosztottjait, hogy fejezzék le az ukrán fegyveres erők katonáit. A lap szerint az események 2024. június 17-én zajlottak Sztaromajorszke közelében, a Donyecki területen – írja a mandiner.hu.

„Vágjátok le a fejüket, húzzátok karóra! – adta ki az utasítást az orosz parancsnok
A 92. rohamdandár Achilles zászlóaljának ukrán katonái egy orosz állások felé repülő FPV öngyilkos drónt működtetnek Harkiv térségében
Fotó: AFP/Roman Pilipey

Az Orosz Föderáció egyik egységének képviselői utasították alárendeltjeiket, hogy fogják el az ukrán fegyveres erők katonáit és fejezzék le őket.

A hangfelvételen egy orosz katona obszcén kifejezéseket használva követeli, hogy beosztottjai vágják le egy ukrán katona fejét, és a többi katona megfélemlítésének céljából karóba húzzák.

„Az amerikaiak gépkarabélya, a f.szba. Vegyetek el mindent, iratokat, pénzt, a f.szba. Hozzátok el nekem az aranyat, a gyémántokat, a fogakat, vágjátok le a fejüket és hozzátok ide nekem [...]. Gyerünk, húzzátok karóra!” – hallatszik a hangfelvételen.

Kapcsolódó írásaink