Külföld

Oroszország előnyben van a frontvonalon

Andrej Belouszov védelmi miniszter szerint az orosz erők képességüknek és profizmusuknak köszönhetően az egész fronton kezdeményezőbbek – írta meg az oroszhirek.hu.

Oroszország előnyben van a frontvonalon
Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter
Fotó: AFP/Anadolu/Anadolu Agency/Sefa Karacan

Belouszov pénteken, a katonai és biztonsági akadémiák legjobbjainak Kremlben tartott ünnepségén beszélt. Az eseményen felszólalt Vlagyimir Putyin orosz elnök is.

„A nehéz időkben hadseregünk és haditengerészetünk többször is bebizonyította, hogy képes megfelelő választ adni a legsúlyosabb fenyegetésekre és kihívásokra” – mondta Belouszov.

„Ma, a különleges hadművelet során az orosz szolgálat tagjai becsületesen teljesítik katonai kötelességüket, hatékonyan védik a nemzeti érdekeket, és határozottan harcolnak a náci ideológia követői ellen”.

„Bátorságuknak, elkötelezettségüknek és szakmai munkájuknak köszönhetően a teljes frontvonalon miénk a kezdeményezés, [és] következetesen csökkentjük az ellenség harci potenciálját” – zárta Belouszov.

A nemrég kinevezett védelmi miniszter a katonai akadémiákról frissen kikerült tisztekhez szólva megjegyezte az egységparancsnokok és tisztek megnövekedett felelősségét a körülmények között.

Belouszov az ukrajnai konfliktust „a tisztességes és egyenlő világrend megteremtéséért folytatott küzdelemnek” nevezte.

Az elmúlt héten a frontvonal teljes hosszában heves harcok folytak. Az orosz erők a zaporozsjei fronton Guljajpole (Huljajpole) felé nyomultak előre, megerősítettek egy hídfőállást Csaszov Jar közelében, és megtizedelték az ukrán ellentámadásokat Harkovtól északra, Volcsanszk és Lipci közelében.

Eközben Oroszország rakétacsapásokat mért ukrán stratégiai eszközökre, például hidakra és repülőterekre, miközben drónokkal „vadászik” a nyugatról szállított fegyverrendszerekre.

A diplomásoknak nyilatkozva Putyin megígérte, hogy növelni fogja a frontcsapatoknak szánt felszerelésszállításokat, megemlítve a drónokat, páncélozott járműveket, harci repülőgépeket, nagy pontosságú fegyvereket és kommunikációs rendszereket.

Kapcsolódó írásaink