Külföld

A főpolgármester fürdőzni fog a főváros folyójában

A városvezető már korábban is tett hasonló ígéretet

Párizs főpolgármestere bejelentette, hogy a július 15-ével kezdődő héten, bő egy héttel az olimpia kezdete előtt megfürdik a Szajnában.

A főpolgármester fürdőzni fog a főváros folyójában
Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere bő egy héttel az olimpia kezdete előtt megfürdik a Szajnában. Képünkön Tony Estanguet-el, a Párizs 2024 Olimpiai és Paralimpiai Játékok Szervezőbizottságának (Cojo) francia elnökével pózol az Eiffel-torony előtt
Fotó: AFP/Joel Saget

Anne Hidalgo vállalásáról az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz számolt be, hozzáfűzve, hogy a városvezető már korábban is tett hasonló ígéretet, de a megmártózás dátumát időközben többször is módosította.

Hidalgo az akcióval azokat a rendre ismétlődő hangokat akarja elhallgattatni, amelyek szerint szennyezettsége miatt a folyó vizében nem lehet megrendezni olimpiai eseményeket, így a 10 km-es nyíltvízi úszóversenyeknek és a triatlonosok úszóviadalainak is más helyszínt kell keresni.

A Szajna veszélyességét hirdetők szerint hiába készült tiszta vízzel teli hatalmas tárolómedence, és tisztították már többször is a folyó versenyzésre kijelölt szakaszait. Szerintük ha újból nagy eső zúdul Párizsra, ismét elkoszolódik a víz, s a szennyezettség a sportolók egészségét veszélyezteti.

Kapcsolódó írásaink