Külföld

A lengyel gazdák sertéstrágyát öntenek a határra

A tiltakozók szerint az illegális migránsok többsége az iszlám vallás híve

A Tömeges Összlengyel Gazdatüntetés nevű szervezet tagjai több tonna sertéstrágyát fognak kiönteni a keleti határ legveszélyesebb szakaszain, hogy megállítsák az illegális migránsokat – jelentette be az akció egyik szervezője a Wirtualna Polska lengyel internetes portálnak nyilatkozva.

A lengyel gazdák sertéstrágyát öntenek a határra
„Számítunk arra, hogy az illegális migránsok nem fogják átlépni ezt a sávot, ha követik hitük előírásait” – mondta egy gazda
Fotó: AFP/NurPhoto/Klaudia Radecka

„Elkezdjük a lengyel–fehérorosz határon lévő határsávot sertéstrágyával locsolni. Így fejezzük ki szolidaritásunkat a rendvédelmi szerveinkkel. Megmutatjuk a hatóságoknak, hogyan kell megvédeni a területünket” – idézte az oldal a nyilatkozót kedden.

„Számítunk arra, hogy az illegális migránsok nem fogják átlépni ezt a sávot, ha követik hitük előírásait” – mondta egy másik gazda.

A tiltakozók emlékeztettek arra, hogy az eddigi statisztikák tanúsága szerint az illegális migránsok többsége az iszlám vallás híve, ennek törvényei szerint pedig a sertés tisztátalan állatnak számít.

A lengyel belügyminisztérium június 13-án életbe léptetett rendelete szerint a fehérorosz határon ütközőövezetet hoznak létre. Hossza 60,67 km, szélessége 200 métertől két kilométerig terjed. Az övezeten belül 27 településen vezették be a területen belüli közlekedés és a tartózkodás korlátozását.

Az övezetet 90 napra hozták létre, de a korlátozó intézkedések meghosszabbíthatók.

Kapcsolódó írásaink