Külföld

Többen meghaltak az oroszországi Belgorod megyében

Egy többlakásos társasház romjai alól négy holttestet emeltek ki

Hét civil vesztette életét az ukrán hadsereg tüzérségi támadásainak következtében pénteken az Ukrajnával határos délnyugat-oroszországi Belgorod megyében – közölte Telegram-csatornáján szombaton Vjacseszlav Gladkov helyi kormányzó.

Többen meghaltak az oroszországi Belgorod megyében
Scsebekino településen egy többlakásos társasház romjai alól négy holttestet emeltek ki szombaton a mentők, az ötödik egy nő volt, akit élve találtak, de később a kórházban belehalt a sérüléseibe (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/NurPhoto/Vyacheslav Madiyevskyy

Scsebekino településen egy többlakásos társasház romjai alól négy holttestet emeltek ki szombaton a mentők, egy ötödik, egy nő, akit élve találtak, később a kórházban halt meg. Nem ismeretes, hogy a házat közvetlen találat érte volna. A kormányzó egy-egy további civil halottról tájékoztatott Oktyabrszkij és Murom településekről.

A nagyrészt elnéptelenedett Scsebekino az ukrán határtól mintegy öt kilométerre fekszik. Ukrán oldalon terül el Vovcsanszk városa, amely körül jelenleg heves harcok folynak.

A belgorodi régió az orosz erők felvonulási és logisztikai támaszpontja. Mióta az orosz hadsereg május közepe óta ezen a frontszakaszon szárazföldi offenzívát indított, Ukrajna intenzívebben lövi a régiót. Az Egyesült Államok és Ukrajna egyes támogatói engedélyezték Kijevnek, hogy a tőlük kapott fegyvereket a határ túloldalán is bevesse.

Kapcsolódó írásaink