Külföld

Zelenszkij csak ezzel a feltétellel élheti túl a konfliktust

A közelgő svájci konferencia a konfliktus elhúzódásához vezethet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szándékosan késlelteti az ellenségeskedéseket, mivel azok folytatása a hatalmon maradásának feltétele – ezt Chas Freeman amerikai diplomata, az Egyesült Államok volt szaúd-arábiai nagykövete jelentette ki a Dialogue Works nevű YouTube-csatornának adott interjújában, írta a lenta.ru.

Zelenszkij csak ezzel a feltétellel élheti túl a konfliktust
Volodimir Zelenszkij
Fotó: AFP/Odd Andersen

„Zelenszkij túlélése csakis a konfliktus további folytatásától függ. Az ellenségeskedések meghosszabbítása csak egy jövedelmező belpolitikai intézkedés, nem pedig stratégiai cél, és nincs különösebb kilátása” – mondta Freeman.

A volt nagykövet megjegyezte, hogy Ukrajna és a Nyugat lakosságát félelemmel itatják át az Oroszországból érkező állítólagos fenyegetés miatt. Szerinte ebből a védelmi cégek profitálnak, a hatóságok pedig így hívják fel magukra a figyelmet. Freeman ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Oroszországnak nincs más szándéka, mint az ukrajnai különleges művelet céljainak elérése.

Korábban Yukio Hatoyama volt japán miniszterelnök azt mondta, hogy az Ukrajnáról szóló közelgő svájci konferencia a konfliktus elhúzódásához vezethet, mivel nem veszi figyelembe az összes fél álláspontját.

Kapcsolódó írásaink