Külföld

Medvegyev: Mindennel fel kell fegyverezni a Nyugat ellenségeit

Az orosz szervezetekkel szembeni amerikai korlátozások legújabb köre az energia-, fém- és bányászati ágazatot, valamint a pénzügyi szektort célozza

Moszkvának minden lehetőséget ki kell használnia arra, hogy „maximális károkat” okozzon a nyugati országoknak, amelyek „szabályok nélküli háborút” hirdettek Oroszország ellen – érvelt Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök – tájékoztatott az Oroszhirek.hu.

Medvegyev: Mindennel fel kell fegyverezni a Nyugat ellenségeit
Dmitrij Medvegyev: Mindennel fel kell fegyverezni a Nyugat ellenségeit
Fotó: AFP/Pool/Mikhail Klimentyev

Az Egyesült Államok és szövetségesei minden gyengeségét ki kell használni arra, hogy aláássák őket, és akadályozzák polgáraik életét – mondta az orosz tisztségviselő csütörtökön, reagálva a Washington által a hét elején bejelentett szankciók legújabb körére – adta hírül az Oroszhirek.hu.

„Attól félnek, hogy átadjuk a fegyvereinket a nyugati világ ellenségeinek? Mindenféle fegyvert el kellene küldenünk, kivéve (egyelőre) az atomfegyvereket!” – írta Medvegyev a közösségi médiában.

„Félnek az anarchiától és a bűnözési hullámoktól a nagyvárosokban? Segítenünk kellene megzavarni az önkormányzataikat!”

Oroszország háborút robbanthatna ki az űrben, pszichológiai hadviselési kampányt folytathatna a nyugati polgárok ellen, hogy „a takarók alatt remegjenek a kényelmes otthonaikban”, és álhírek cunamiját szabadíthatná el, „hogy az életüket véget nem érő rémálommá változtassa, amelyben nem tudják megkülönböztetni a valóságot a legvadabb fikciótól”.

Moszkvának „el kell törölnie az energetikai infrastruktúrájukat, az iparukat, a közlekedésüket, a banki és szociális szolgáltatásaikat. Félelmet kelteni az összes kritikus infrastruktúra közelgő összeomlása miatt” – közölte Medvegyev, aki jelenleg az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese.

Az orosz szervezetekkel szembeni amerikai korlátozások legújabb köre az energia-, fém- és bányászati ágazatot, valamint a pénzügyi szektort célozza. Többek között arra kényszerítette a moszkvai tőzsdét, hogy felfüggessze az amerikai dollárral és az euróval való kereskedést.

A csomag az egyik legnagyobb azóta, hogy az ukrajnai konfliktus 2022 februárjában nyílt ellenségeskedéssé eszkalálódott, és az amerikai pénzügyminisztérium becslése szerint több mint 100 millió dollár értékben érinti az Oroszország és külföldi partnerei közötti kereskedelmet.

Medvegyev azt állította, hogy a posztjában felvázolt „maximális kárt okozó” kampány jobb, mint egyszerűen figyelmen kívül hagyni a nyugati nyomást, és felszólította az orosz állampolgárokat, hogy ennek megfelelően cselekedjenek.

Kapcsolódó írásaink

Medvegyev: Égjenek a pokol tüzén

ĀKorábban ismertté vált, hogy az amerikai kormány már ezen a héten bejelentheti egy újabb katonai segélycsomag kiutalását Ukrajnának