Külföld

Ukrajna megpróbálta megtámadni Belgorod régióját

A lakosokat felszólították, hogy ne menjenek az ablakokhoz és maradjanak a szabadban

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) megpróbált lecsapni Belgorod régióra. Erről az orosz védelmi minisztérium számolt be Telegram-csatornáján, írta az Eadaily.com.

Ukrajna megpróbálta megtámadni Belgorod régióját
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/NurPhoto/Maxym Marusenko

Pontosították, hogy Ukrajna egy repülőgéptípusú drónnal próbálta megtámadni az orosz határ menti régiót – azt a légvédelmi rendszer lelőtte. A csapáskísérletre moszkvai idő szerint délelőtt tíz óra körül került sor – közölte a védelmi minisztérium, hangsúlyozva, hogy az AFU akciója terrorista támadást kísérelt meg végrehajtani az orosz területen lévő létesítmények ellen.

Május 24-én, pénteken reggel bejelentették, hogy rakétacsapás veszélye áll fenn a Belgorodi területre. A lakosokat felszólították, hogy ne menjenek az ablakokhoz és maradjanak a szabadban.

Az elmúlt éjjel az AFU megtámadta a Krímet – ott három ATACMS rakétát lőttek le. Az ukrán haditengerészet három személyzet nélküli hajója is a Krím felé tartott – ezeket a Fekete-tengeren a haditengerészeti repülés megsemmisítette. Emellett egy drónt is lelőttek a Belgorodi terület felett.

Kapcsolódó írásaink