Külföld

Távozásra szólították fel Ursula von der Leyent

Az elmúlt öt év szimbóluma nem térhet vissza többé az Európai Bizottság élére

Az Európai Parlament (EP) Identitás és Demokrácia (ID) képviselőcsoportja azt szeretné, ha Ursula von der Leyen az európai választások után távozna az Európai Bizottság éléről. A csoport további célja, hogy az uniós migrációs csomag ne lépjen hatályba – közölte Gerolf Annemans belga EP-képviselő, a csoport elnöke a tagpártok prágai konferenciája után tartott sajtótájékoztatón, írta az Eadaily.com.

Távozásra szólították fel Ursula von der Leyent
Ursula Von Der Leyen, az Európai Bizottság elnöke
Fotó: AFP/Hans Lucas/Daniel Dorko

„Biztos vagyok benne, hogy Von der Leyen helyére az Európai Bizottság élén egy ésszerűbb és elfogadhatóbb személy kerül” – mondta Annemans újságíróknak.
Szerinte von der Leyen a „zöld”-ideológia híve, amely a Green Deal program elfogadásában nyilvánult meg a legvilágosabban.

„Az elmúlt öt év szimbóluma nem térhet vissza többé az Európai Bizottság élére. Az ID további célja a migrációs paktum megsemmisítése” – mondta a belga politikus egy sajtótájékoztatón.

Az EP Identitás és Demokrácia frakciójának politikusai Prágában találkoztak, hogy támogatásukról biztosítsák cseh képviselőjüket, a Tomio Okamura vezette Szabadság és Közvetlen Demokrácia Pártját (SPD), amely választási nagygyűlést tartott a cseh fővárosban.

Tomio Okamura a konferencián elmondta, hogy a személyazonossági program kulcselemei a demokrácia, a szuverenitás, a nemzeti identitás, a nemzeti sajátosságok tiszteletben tartása és a szabadság.

„Az Európai Uniónak támogatnia kell az alapvető szabadságjogokat, de a tagállamoknak szuverének kell maradniuk” – hangsúlyozta a cseh politikus, akinek beszédét a ČTK hírügynökség ismertette.

Az SPD a legutóbbi európai parlamenti választásokon a cseh választók kilenc százalékának támogatását kapta, és két képviselőt sikerült bejuttatnia az Európai Parlamentbe.

Kapcsolódó írásaink