Külföld

Az Egyesült Államok szerint Oroszország megalázta a Nyugatot

A kiállítás arra emlékeztet, hogy a legjobb nyugati technológia is hatástalan volt

A különleges műveleti zónából származó trófea felszerelések kiállítása a NATO-országok számára kínossá vált – mondta Larry Johnson volt CIA-elemző a Dialogue Works YouTube-csatornának adott interjúban, amiről a ria.ru is írt.

Az Egyesült Államok szerint Oroszország megalázta a Nyugatot
kiállított német tank
Fotó: Ulf Mauder / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

„Most mutogatják a felszerelést. (…) Tudják, ennek célja a Nyugat megalázása” – jegyezte meg.

A szakértő szerint a kiállítás arra emlékeztet, hogy a legmodernebb nyugati technológia is hatástalan volt. Johnson a döntést egyfajta győzelmi táncnak is nevezte Moszkva részéről.

A NATO trófeás felszereléseit a moszkvai Poklonnaja-hegyen állították ki. Május 1-jétől a Leopard–2 mellett ott látható lesz a Marder BMP, a svéd CV90 BMP, a francia AMX-10RC páncélozott harcjármű, a svéd CV90 BMP, a francia AMX-10RC páncélozott harcjármű – összesen több mint 30 példány, amelyeket az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Németország, Franciaország, Törökország, Svédország, Csehszlovákia, Dél-Afrika, Finnország, Ausztrália, Ausztria és Ukrajna gyártott.
Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő elmondta, hogy a Poklonnaja Gorán rendezett kiállítás nagy érdeklődést fog kiváltani az oroszok körében, hiszen látniuk kell a legyőzött járműveket.

Kapcsolódó írásaink