Külföld

„Botrány”: a lengyelek megakadályozták az ukrán hadseregnek nyújtott támogatást

A lengyel vámosok nem engedték be Ukrajnába az AFU-nak szánt járműveket

Lengyelországban megakadályozták az ukránok kijutását, akik több tucat autót hoztak be az országba, köztük az AFU számára szántakat is – írja a „Strana.ua” kiadása a közösségi oldalakra hivatkozva, vette észre a ria.ru.

„Botrány”: a lengyelek megakadályozták az ukrán hadseregnek nyújtott támogatást
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

„A lengyel vámosok megakadályozták az ukránok kijutását, akik mintegy 20 autót vittek volna be Ukrajnába, többek között a hadseregnek szántakat is” – jelentette a kiadvány a Telegram-csatornáján.

A portál szerint a botrány a Zosin-Ustilug határátkelőhelyen tört ki. A kiadvány közzétett egy videót, melyen több autóval vonszolták be az autókat. A felvételen egy ukránul beszélő férfiakból álló csoport látható. A videón lengyel rendőrök is láthatók.

Lengyelországban az elmúlt hónapok óta zajlanak a gazdák tiltakozásai, amelyek az ukrán határon lévő ellenőrzőpontok útjait és megközelítését blokkolják. A tüntetők fő követelései közé tartozik, hogy ne importáljanak mezőgazdasági termékeket Ukrajnából az országba, és utasítsák el az EU környezetvédelmi terveit (az úgynevezett Green Deal-t), amelyek 2050-re a légkörbe történő nulla kibocsátást irányozzák elő.

Kapcsolódó írásaink