Külföld

Ukrajna a németeket ostromolja

Minden tárgyaláson a légvédelem és a front a fő téma

Ukrajna folytatja további légvédelmi rendszerek keresését szerte a világon, most egy további IRIS-T rendszer beszerzése folyik Németországból – jelentette be Volodimir Zelenszkij elnök a szombat esti videoüzenetében, számol be az rbc.ua hírportál alapján a karpatalja.info.

Ukrajna a németeket ostromolja
Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök
Fotó: AFP/Ozan Kose

A jelentés szerint Zelenszkij emlékeztetett: „Németországgal együtt dolgozunk a kiegészítő IRIS-T rendszeren – ez is egy erős légvédelmi rendszer – és a meglévő légtérvédelmi rendszereink rakétáin. Németország vezető szerepe valóban érezhető, és ennek köszönhetően képesek leszünk több ezer életet megmenteni, és nagyobb védelmet nyújtani Ukrajnának az orosz terror ellen”.

Az államfő hozzátette, hogy Ukrajna nem áll le, és továbbra is együttműködik olyan partnerekkel, akik szintén tudnak segíteni. Elsősorban Litvániáról, Csehországról, Romániáról, Lengyelországról, Magyarországról, Svájcról, Lettországról, Hollandiáról, Görögországról, Portugáliáról és Írországról van szó.

„Az elkövetkező hetekben is mindent megteszünk az eredményekért. Minden megbeszélésen, minden tárgyaláson a légvédelem és a front a fő téma. Mindent megteszünk, hogy több lehetősége legyen a hadseregünknek és a védelmi-ipari komplexumunknak. Ma nagyon jó eredménye van a nemzetközi munkának, nevezetesen, hogy Németország egy további Patriotot biztosít Ukrajnának. Erről ma egyeztettem Olaf Scholz kancellárral” – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij.

Kapcsolódó írásaink